Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

20ό ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 ·

Ολοκληρώνεται σήμερα το 20ό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, που φέτος ταξίδεψε στη Ρούμελη κι είχε ως βάση το κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα, το οποίο μετατράπηκε σε μια κόκκινη νεανική κατασκήνωση και φιλοξένησε όμορφες εκδηλώσεις. «Η Ιστορία του ΚΚΕ διδάσκει: Αγώνας για ανατροπή!», ήταν το κεντρικό σύνθημα του φετινού Διημέρου, που αποτέλεσε ένα νεανικό πανελλαδικό αντάμωμα στα χνάρια της ηρωικής ιστορίας του ΚΚΕ.

Σήμερα το πρωί, οι νέοι της ΚΝΕ, πριν αποχαιρετήσουν τη φετινή διοργάνωση, θα περάσουν από τη Λιλαία. Εκεί θα επισκεφτούν το σπίτι του διοικητή της 2ης Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννη Αλεξάνδρου), το οποίο σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στον άρτια οργανωμένο χώρο του κάμπινγκ, οι νέοι της ΚΝΕ απόλαυσαν τον ήλιο, τη θάλασσα, τα παιχνίδια στην παραλία, τις αθλητικές δραστηριότητες, την καλή παρέα απ' όλες τις μεριές της Ελλάδας και, μαζί μ' αυτά, περιηγήθηκαν σε εκθέσεις βιβλίων και ντοκουμέντων, ψηλάφησαν πλευρές της Ιστορίας του ΚΚΕ μέσα από σχετικά ντοκουμέντα που έχουν εκδοθεί, παρακολούθησαν καλλιτεχνικά αφιερώματα στο Θέατρο του Βουνού και το αντάρτικο τραγούδι, ήρθαν σε επαφή πιο ειδικά με τη δράση του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ στη Ρούμελη μέσα τόσο από τις εκδηλώσεις όσο και από επισκέψεις σε τοπικά μνημεία, ενώ χθες σχημάτισαν μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πόλη της Λαμίας.

Για άλλη μια φορά, η ΚΝΕ διοργάνωσε ένα επιτυχημένο διήμερο, που πάντρεψε για δυο μέρες την ψυχαγωγία και τη χαλάρωση με τις αγωνιστικές διαθέσεις χιλιάδων νέων. Ηταν μια ευχάριστη και συνάμα αγωνιστική ανάπαυλα, που γέμισε τους νέους της ΚΝΕ με δύναμη για τις σκληρές μάχες που έρχονται. Γι' αυτές τις μάζες ανανέωσαν το ραντεβού τους, με πίστη ότι: «Η δικαίωση των αγώνων του ΔΣΕ, του ΕΛΑΣ, η δικαίωση της θυσίας χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, αγωνιστών του εργατικού λαϊκού κινήματος παίρνει σάρκα και οστά σήμερα μέσα από την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Συνολικά το πρόγραμμα του διημέρου είχε ως εξής:
Παρασκευή 8 Ιούλη
  • 8.00 μ.μ.: Εκδήλωση - παρουσίαση των εκδόσεων: «3η Συνδιάσκεψη της ΚΕ του ΚΚΕ, 10 - 14 Οκτώβρη 1950», «6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 11 - 12 Μάρτη 1956»και «12η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, 5-15/2 1968». Την παρουσίαση θα κάνει ο Κώστας Σκολαρίκος, συνεργάτης του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • 9.30 μ.μ.: Αφιέρωμα στο Θέατρο του Βουνού.
  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Σάββατο 9 Ιούλη
  • Το πρωί θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες.
  • 6.00 μ.μ.: Τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στο νεκροταφείο της Ξηριώτισσας, όπου και ήταν χώρος εκτελέσεων κομμουνιστών και αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • 8.00 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, στην πλατεία Διάκου. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αρης Βενιζέλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
  • 10.30 μ.μ.: Στο χώρο του κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη δράση του ΔΣΕ στη Ρούμελη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο αντάρτικο τραγούδι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.
  • Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Κυριακή 10 Ιούλη
  • 11.00 π.μ.: Αναχώρηση για τη Λιλαία. Επίσκεψη στο σπίτι του διοικητή της 2ης Επίλεκτης Μεραρχίας του ΔΣΕ, καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου, το πραγματικό του όνομα). Το σπίτι σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/