Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Αλληλεγγύη στη Χίο: ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΝΟΣΤΑΛΟΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 ·

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ

Πριν μερικές μέρες η πρόεδρος του συλλόγου Διαβητικών Χίου κ. Μακροκάνη Σταματία, σε ανακοίνωσή της, στην οποία καπηλεύεται τον τίτλο που έχει, κατήγγειλε (!) τη διανομή τροφίμων που γίνεται στα πλαίσια της Λαϊκής Αλληλεγγύης στη Χίο και διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ, τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, το Σύλλογο Φίλων και απογόνων Εθνικής Αντίστασης Χίου, το Σύλλογο Γυναικών Χίου και την Λαϊκή Επιτροπή Βαρβασίου.
 Πριν λίγους μήνες, η ίδια πρόεδρος κ Μακροκάνη, καλούσε τα μέλη του συλλόγου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σαν επαίτες, για να πάρουν μια σακούλα με φαγητό. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόεδρος να δίνει συνέντευξη έξω από τα γραφεία της ΧΑ, δίνοντας τα εύσημα στους νοσταλγούς του Καιάδα για τα ΑμεΑ -ελλαττωματικά άτομα σύμφωνα με άρθρα της ΧΑ στο διαδίκτυο- για την αγαθοεργία τους. Φασιστική προπαγάνδα με ντεκόρ τα ΑμεΑ και στο όνομα της ανάγκης.
Οι ενέργειες  αυτές της προέδρου του Συλλόγου Διαβητικών καταγγέλθηκαν τότε, από σειρά φορέων στο νησί, μεταξύ άλλων από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Β. Αιγαίου και άλλους. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι η εν λόγω κυρία διαγράφηκε για μια σειρά ενεργειών της από τον παγχιακό σύλλογο ΑΜΕΑ Χίου, με δική της δε ευθύνη ο τοπικός σύλλογος διαβητικών δεν είναι μέλος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Β Αιγαίου.
Αυτή τη φορά, η πρόεδρος εμφανίστηκε στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου όπου γίνεται η διανομή τροφίμων και ζήτησε 30 πακέτα με τρόφιμα για να τα δώσει η ίδια σε μέλη του Συλλόγου Διαβητικών κατά το δοκούν. Πήρε την απάντηση ότι τα τρόφιμα δίνονται με βάση την κάρτα ανεργίας και το εισόδημα όπως είχε δημοσιευθεί με βάση το πλαίσιο της διοργάνωσης της πρωτοβουλίας και όχι γενικώς σε συλλόγους. Σε τελική ανάλυση η Λαϊκή Αλληλεγγύη δεν είναι Χρυσή Αυγή, για να κάνει δημόσιες σχέσεις, αποκρύπτοντας το φασιστικό της πρόσωπο.
  Άλλωστε το ίδιο έγινε και με τον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, ύστερα από συγκέντρωση συγκεκριμένων ονομάτων και κριτηρίων. Της προτάθηκε μάλιστα να γραφτεί και η ίδια προσκομίζοντας αντίστοιχα δικαιολογητικά… Ύστερα από αυτό άρχισε τις απειλές «θα δείτε τι θα πάθετε», «θα σας καταγγείλω» κλπ. Είναι προφανές,  ότι στόχος ήταν να χτυπηθεί η πρωτοβουλία και όχι η έγνοια για την ένδεια των συμπολιτών μας, γι αυτό και η προβολή της καταγγελίας της στο site του γιου της (Chios Press) και όχι μόνο…
Η κ. Μακροκάνη βρίθει από χολή ενάντια στο ΚΚΕ και τα στελέχη του που πρωτοστατούν στη λαϊκή πάλη και οργάνωση γι’αυτό και λέει  ξεδιάντροπα ψέματα ότι στα πλαίσια της λαϊκής αλληλεγγύης ζητούνται «κομματικές ταυτότητες για να δοθούν τα τρόφιμα, ενώ η ΧΑ δεν ζητά».
 Αποκρύπτει το γεγονός ότι εκτός από τους κομμουνιστές συμμετέχουν και άλλοι αγωνιστές και κυρίως ότι τα τρόφιμα μαζεύτηκαν από το υστέρημα των Χιωτών εργαζομένων και συνταξιούχων, χωρίς καμιά ιδιοτέλεια ή περιορισμό χρώματος ή φυλής.
 Ενοχλείται γιατί η οργάνωση της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης δεν γίνεται με όρους ζητιανιάς όπως κάνει η ίδια ή στη λογική της διαχείρισης της φτώχειας , αλλά βάζοντας απαιτητικά δίπλα στην ανακούφιση από τη φτώχεια, την ανάγκη για οργάνωση, πάλη και ανατροπή του συστήματος που οδηγεί εκατομμύρια λαού στην εξαθλίωση και την ανέχεια.
 Η κ. Μακροκάνη στηρίζει το σύστημα που δημιουργεί τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, στηρίζει τα δεκανίκια του τη Χρυσή Αυγή ,η οποία χτυπά ανοικτά τους αγωνιστές και είναι εχθρός όλων όσων το αμφισβητούν γι αυτό και δεν έχει ίχνος ντροπής να τους στηρίζει,  προσβάλλοντας τα μέλη του συλλόγου που εκπροσωπεί.
Εμείς καλούμε δημόσια τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών Χίου και το χιώτικο λαό να απομονώσουν αυτές τις ενέργειες, να καταγγείλουν τους φίλους και οπαδούς της ΧΑ όπου και να βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν. Καλούμε τα μέλη του Συλλόγου Διαβητικών να σταθούν με αξιοπρέπεια αναζητώντας λύση στα άμεσα προβλήματά τους μέσα από την οργάνωσή τους στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, εκεί όπου και τη φτώχεια μπορούν να αντιμετωπίσουν με την αλληλεγγύη αλλά και να τραβήξουν το δρόμο της κατάργησης των αιτιών που τη γεννούν που είναι και το ζητούμενο.
Όσο για το πώς έχει οργανωθεί η λαϊκή αλληλεγγύη μέχρι τώρα και για τις προβοκατόρικες αθλιότητες περί ημετέρων, ενημερώνουμε το Χιώτικο λαό ότι  θα ακολουθήσει ανακοίνωση με συγκεκριμένα στοιχεία για το πόσοι ωφελήθηκαν και με ποιες διαδικασίες. Πάντως σε τούτα δω  τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Γνωριζόμαστε καλά σ’ αυτόν τον τόπο…
28-12-2013                                            

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/