Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 ·

            Τη στιγμή που κληθήκαμε να συζητήσουμε για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Βροντάδου,-του πιο παρατημένου οικισμού του Δήμου Χίου αν και ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό- βρεθήκαμε μπροστά στην κατάλυση κάθε έννοιας διαδικασιών -τυπικών και ουσιαστικών-, με την καταπάτηση, την απαξία και την ασέβεια στην ανθρώπινη προσωπικότητα   που επέδειξε η συμπολίτευση σε αγαστή συνεργασία με την αξιωματική αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι κ.κ Γδύσης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και Νύκτας δημ. Σύμβουλος, οι οποίοι αγόρευαν από τις 7 μμ που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι της 9:30 μμ . με μοναδικό θέμα για τoυς ίδιους και τις παρατάξεις τους το Φαραωνικό έργο της παραλιακής του Βροντάδου που αν υλοποιηθεί με βάση τους σχεδιασμούς τους, θα  ξεκοκαλιστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, στη δήθεν ανάπτυξη του ευαγγελίζονται.
Με την ανοχή- ή μήπως ένοχη σιωπή ;- και την ανύπαρκτη αντίδραση των υπόλοιπων  συμπολίτευσης  μας παρουσίασαν  (παρόλο που τόνισαν το τυχαίο του γεγονότος της παρουσίας του στη Χίο) το μελετητή του έργου για την ανάπλαση της παραλιακής, καπελώνοντας και το συμβούλιο και όσους παρευρίσκοντο, μια  και ο λόγος της πρόσκλησης στο τοπικό συμβούλιο μετατράπηκε από Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος σε Παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπλασης της Παραλιακής. Αυτό αποδεικνύεται και από το επίσημο έγγραφο που λάβαμε με μοναδικό θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα. του Βροντάδου και όχι κάτι άλλο.
    "Ξαφνικά" βρέθηκε στη Χίο ο μελετητής, "ξαφνικά" είχε μαζί του τα  power points, "ξαφνικά" βρέθηκε μέσα στο Συμβούλιο εξηγώντας (επί του stand-by προτζέκτορα)  και αναλύοντας επί μακρόν τα σχέδια "των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας". "Ξαφνικά" υπήρχε δημοσιογραφική κάλυψη για  να βγουν τα σχετικά  δημοσιεύματα, "ξαφνικά" βρέθηκε και ο κ. Δήμης  Μυλωνάδης, που τα επιχειρηματικά του συμφέροντα φαίνεται να επεκτείνονται και στα της παραλιακής του Βροντάδου.
            Μπορεί συμπολίτευση και αντιπολίτευση να θεωρούν δικαίωμά τους να παρουσιάσουν ό,τι και όπως επιθυμούν καταπατώντας την ουσία και τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας ή να θεωρούν δικαίωμά τους να πείσουν για τα συνεχιζόμενα φαραωνικά τους σχέδια.
 Δεν έχουν όμως  κανένα δικαίωμα να  κοροϊδεύουν, να  καπελώνουν και να ποδηγετούν  τα λαϊκά συμφέροντα για τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς δεν έχουν το δικαίωμα να εμπαίζουν τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης που πήγαν να  παρακολουθήσουν  και να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία, που  καμιά σχέση δεν είχε με αυτά που έβλεπαν και άκουγαν.
Εμείς με αίσθημα ευθύνης και με ενδελεχή έλεγχο στα εκπαιδευτήρια του Βροντάδου καταθέσαμε τις προτάσεις μας τόσο για τα φλέγοντα της εκπαίδευσης, όσο και για τα υπόλοιπα άμεσα ζητήματα. Πάνω σ’ αυτή τη γραμμή θα κινηθούμε και οι Βρονταδούσοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , ώστε  να γυρίσουν την πλάτη σε όσους παίζουν με τη νοημοσύνη τους και με το μέλλον τους.
Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται να αγωνιστούν να μην περάσουν τέτοια σχέδια κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος επειδή κάποιοι θέλουν να στήσουν «φαγοπότι» στην πλάτη του, επιβάλλεται η στροφή στις πραγματικές ανάγκες μας, τηρώντας το ανθρώπινο μέτρο, που αυτό απαιτείται και στην περίπτωση της παραλιακής και όχι το ράβε ξήλωνε και πλήρωνε λαέ!

ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ!

Κύριος άξονας πάνω στο οποίο πρέπει να στηριχθεί κατά την άποψη μας  το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 για τον Βροντάδο πρέπει να αποτελέσουν οι  ανάγκες του τόπου.
Ανάγκες που πάντα συνθλίβονταν  στην ελλιπή χρηματοδότηση , στις πολιτικές σκοπιμότητες και στις πελατειακές σχέσεις.
Όλα τα παραπάνω ποτέ δεν αποτέλεσαν για την ΛΑΣ  «μπούσουλα» για την  ανάπτυξη  και την προοπτική του Βροντάδου.
Για μας οι ανάγκες καταγράφονται σε ρεαλιστική βάση.
Σχολεία , Καθαριότητα , δρόμοι,  ύδρευση, ανταποδοτικά , ανάδειξη περιοχών  ιδιαίτερου φυσικού κάλλους , αρχαιολογικών , παράκτιων κλπ.
Στα σχολεία και νηπιαγωγεία  του Βροντάδου θα πρέπει να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία με υλικοτεχνικό υλικό , η ικανοποιητική θέρμανση , η συντήρηση  των παλαιών διδακτηρίων (βλέπε συνημμένο παράρτημα), ο αντισεισμικός έλεγχος .

Η καθαριότητα  με δεδομένο το ελλιπές προσωπικό , και τα αυτοκίνητα  αποκομιδής με πολλαπλά προβλήματα, θα πρέπει να τεθεί σε νέες βάσεις. Δεν αρκούν οι κανονισμοί που θα ψηφίζονται στο Δ.Σ αλλά η πρακτική λειτουργία  , η ενημέρωση των κατοίκων , η χρήση   των μικρών  οχημάτων που μπορούν να κυκλοφορούν στους στενούς δρόμους του Βροντάδου, και η εξασφάλιση τακτικής πλύσης των υφισταμένων κάδων για λόγους υγιεινής καθώς και η λ΄ψη μέτρων υγιεινής, όσον αφορά την απαράδεκτη κατάσταση  που παρουσιάζεται στο οδόστρωμα των οδών από  την ανεξέλεγκτη  ρύπανση  ζώων.
Εσωτερική οδοποιία με καταγραφή των προβλημάτων των δρόμων του Βροντάδου, πρόβλεψη επαρκών πιστώσεων ώστε σταδιακά να  βελτιωθούν και να συντηρηθούν οι δρόμοι. Πρόβλεψη μελέτης για την βελτίωση της παραλιακής ( σε συνεννόηση με την ΠΕ Χίου ) σε ρεαλιστική βάση και ανταποκρινόμενη στην παρούσα οικονομική κρίση  με αποφυγή μελετών  πανάκριβων που μπορούν  βέβαια να οδηγούν σε ιδιαίτερα  καλλωπιστικά –εξωραϊστικά φαραωνικά  έργα , αλλά  δεν ακουμπούν στην  άμεση ανάγκη  της καλής βατότητας , των σωστών πεζοδρομίων , της ασφάλειας  των πεζών.
Δημιουργία  πάρκινγκ  με αγορά και όχι ενοικίαση  όπου απαιτείται για την ενίσχυση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων
Διερεύνηση παράκαμψης Βροντάδου-Αγιος Γιώργης- Γεμέλιδο με δρομολόγηση  μελέτης και αξιοποίηση  του υπάρχοντος αγροτικού δρόμου.
Αγροτική οδοποιία : Καταγραφή προβληματικών δρόμων  και ένταξη τους σε πρόγραμμα  ανάλογα με το βαθμό   δυσκολία βατότητας-διάβασης

Νερό –Ύδρευση. Τιμολογιακή πολιτική –καμιά αύξηση, αναλογική  τιμή

Αποχέτευση. Άμεση συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΝΧ ώστε να λυθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο δίκτυο ( πχ παραλιακή Βροντάδου)

Ανάδειξη περιοχών Κλειδούς, Δασκαλόπετρας, συντήρηση και  αποκατάσταση  φωτισμού μονοπατιού και υποδομών πηγής  Ράκτη, κλπ .
Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης σκαριού του παραδοσιακού  αλιευτικού  σκάφους «ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ» στην περιοχή Γούβι

Αν καταστεί δυνατόν  να καταγραφούν οι ανάγκες , το θέμα των πιστώσεων  και η ροή των χρηματοδοτήσεων  θα αποτελέσουν πρόβλημα  και λύση της  Δημοτικής Αρχής .



ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

1Ο Δ.Σ. Βροντάδου:
Ανύψωση μπαλκονιού νέας πτέρυγας, μείωση ολισθηρότητας δαπέδου, αποκατάσταση παραθυρόπλακων με αρνητική  κλίση, τοποθέτηση ψευδοροφών στο παλαιό διδακτήριο για  μείωση κατανάλωσης ενέργειας, επίστρωση βόρειας αυλής  λόγω  παλαιότητας και επικινδυνότητας.
Προϋπολογιζόμενη δαπάνη: 6.000€
2ο Δ.Σ. Βροντάδου:
Εξωτερικά βαψίματα, καθαρισμός υδρορροών σκεπής και τοποθέτηση όπου χρειάζεται, συντήρηση (καθαρισμός) νότιας πλευράς στέγης.
Προϋπολογιζόμενη δαπάνη: 600€
3ο Δ.Σ. Βροντάδου:
Επισκευή και συντήρηση ανατολικού πάρκου (δασάκι), βάψιμο σχολείου εσωτερικό και εξωτερικό, αποκατάσταση υγρασιών και εισόδου ομβρίων στο υπόγειο γυμναστήριο.
Προϋπολογιζόμενη δαπάνη: μεγαλύτερη των 5.000€
1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου:
Κατασκευή πέργκολας στην αυλή του διδακτηρίου, συντήρηση αποθήκης, αλλαγή τεσσάρων παραθύρων, εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης, βάψιμο κιγκλιδωμάτων.
 Προϋπολογιζόμενη δαπάνη: 2.000€
2ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου:
Αποκατάσταση επιχρισμάτων οροφής λόγω υγρασιών
Προϋπολογιζόμενη δαπάνη: 1.000€
3ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου:
Επισκευή κεραμοσκεπής και υδρορροών κεραμοσκεπής, βάψιμο εξωτερικό και εσωτερικό, αποκατάσταση υγρασιών διδακτηρίου
Προϋπολογιζόμενη δαπάνη: 5.000€

ΧΙΟΣ 14/9/2014      

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/