Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΟ ΣΤΡΑΤΗ ΚΑΚΑΡΙΝΟΥ: ΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ;;;

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 ·

Δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουμε μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας και να υπάρξει ανάκαμψη και έξοδος από την κρίση. Μεγάλη ανάγκη για σταθερότητα στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον της χώρας».
Ζητά χωρίς ντροπή από τον ελληνικό λαό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος για να υλοποιήσει τη συμφωνία - μνημόνιο, όλα τα αντιλαϊκά σχέδια, χωρίς εμπόδια, κουνώντας το δάκτυλο ότι έχει και τη λαϊκή στήριξη! Ψάχνουν συνενόχους στη σφαγή. Θέλουν το λαό να πονοκεφαλιάζει για τη λεγόμενη «καπιταλιστική ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση», αυτή όμως αφορά το μεγάλο κεφάλαιο, αφού προϋποθέτει την υλοποίηση και την εφαρμογή μέτρων που πλήττουν το λαό, (πενιχρά μεροκάματα, μείωση των εργοδοτικών εισφορών, απαλλαγή από το κράτος κοινωνικών δαπανών για να χρηματοδοτεί τις καπιταλιστικές επενδύσεις). Για αυτή την περιβόητη καπιταλιστική ανάκαμψη παίρνονται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου, για να καταλήξουν στα ταμεία επιχειρηματικών ομίλων. Εκεί θα πάει το περιβόητο πακέτο Γιούνκερ ή τα έσοδα από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το ΤΑΙΠΕΔ.
Ας δούμε λοιπόν τι σημαίνει «ανάκαμψη» και σταθερότητα στο οικονομικό περιβάλλον» με μια «ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση»…:
Μόλις έκλεισε η συμφωνία στις 13 Ιούλη στη Σύνοδο Κορυφής και πριν έρθει στη Βουλή το νέο μνημόνιο Τσίπρα, βρέθηκαν στη χώρα δεκάδες εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, ακριβώς γιατί στο περιεχόμενο του μνημονίου αποτυπώνονται πολλά από όσα θα ονειρεύονταν οι καπιταλιστές εντός και εκτός Ελλάδας. Μόνο ακραιφνείς σοσιαλδημοκράτες, όπως οι του ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να ισχυρίζονται μόνο και μόνο για να εξαπατήσουν το λαό ότι μια συμφωνία στο έδαφος της καπιταλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, ωφελεί και τους εργαζόμενους και το μεγάλο κεφάλαιο.
Οι συναντήσεις αυτές, αφορούν επενδύσεις στον τομέα της Ενέργειας, τον τραπεζικό τομέα, την αξιοποίηση μεγάλων εκτάσεων - φιλέτων και όχι μόνο....
Ακόμα και ένα μικρό παιδί λοιπόν μπορεί να καταλάβει για ποιους διαπραγματεύτηκε και με ποιους όρους συμφώνησε η συγκυβέρνηση. Είναι σαφές είναι το ποιοι ωφελούνται από το επικείμενο μνημόνιο, από τα μέτρα που ήδη έχουν παρθεί, από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για την κοροϊδία, τον εμπαιγμό. Και κυρίως πρέπει να πάρει τα μέτρα του απέναντι στην ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση που διαμορφώνεται από τη συγκυβέρνηση και τους συνεταίρους της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ), απέναντι σε παλιούς και «νέους ΣΥΡΙΖΑ», στους μπράβους του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή.
Το μόνο Κόμμα που τίμησε την ψήφο των εργαζομένων, είπε την αλήθεια, δεν μπήκε σε αντιλαϊκά σενάρια διαχείρισης του καπιταλισμού αλλά και με θάρρος λέει την πρόταση πραγματικής σύγκρουσης με αυτά τα συμφέροντα είναι το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ δεν έχει απεμπολίσει την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια, πάλεψε μέσα κι έξω από τη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων με ένα νόμο, οργάνωσε και συνεχίζει να οργανώνει την πάλη του λαού όταν όλοι τον καλούσαν σε αναμονή. Μόνο το ΚΚΕ βρίσκεται απέναντι στο ίδιο το σύστημα που γεννά τη φτώχεια τη μαζική μετανάστευση, τον πόλεμο. Η μόνη ψήφος που θα δυναμώσει το λαό στην καταιγίδα που έρχεται είναι αντικειμενικά στο ΚΚΕ, για το σήμερα και το αύριο της προοπτικής τη δικής του εξουσίας.
Στρατής Κακαρίνος – Μέλος της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/