Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Με εκδήλωση στη Λαγκάδα ξεκίνησε το ταξίδι του Φεστιβάλ στη Χίο (ΦΩΤΟ)

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017 ·

Πετυχημένη ήταν η έναρξη χθες Πέμπτη 3 Αυγούστου του ταξιδιού του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Χίο, με την προφεστιβαλική εκδήλωση στο Λιμανάκι της Λαγκάδας, με θέμα «95 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή». 
Στην κεντρική του ομιλία ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, κάλεσε τη νεολαία σε μάχη για το νέο κόσμο, το σοσιαλισμό, με βάση τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες.
Οι φετινές  εκδηλώσεις, που γίνονται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη σοσιαλιστική επανάσταση, έδωσαν την αφορμή να αναδειχθούν οι πρωτοφανείς κατακτήσεις στην Υγεία, στην Παιδεία, στην ασφάλιση. Ο σοσιαλισμός εκμηδένισε την ανεργία σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες από τις σημερινές. Ζητούμενα και άλυτα ζητήματα για τον καπιταλισμό.
Είναι ώρα συσπείρωσης με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, όπως τόνισε, για όλους όσοι μιλάμε και συναντιόμαστε καθημερινά, για όλους όσοι προβληματίζονται. Σήμερα έχουμε πείρα, έχουμε βγάλει συμπεράσματα, είμαστε πιο ικανοί. 
Το μέλος του ΚΣ αναφέρθηκε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που γεννούν την προσφυγιά, αλλά και στα ζητήματα που «καίνε» στα νησιά του Αιγαίου όπως οι πρόσφατοι σεισμοί, η ανάγκη αντισεισμικής θωράκισης. 
Εκτενή αναφορά έκανε για τη Μικρασιατική Καταστροφή, τους χιλιάδες τότε πρόσφυγες, νεκρούς και τραυματίες από τα ιμπεριαλιστικά μεγαλοϊδεατικά σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης,  αλλά και τη θέση του Κόμματος τότε, που δεν μπήκε κάτω από από αυτά τα σχέδια, τα αντιπάλεψε, οργάνωσε τη λαϊκή πάλη. Τόνισε τις άμεσες διεκδικήσεις του Κόμματος για τους πρόσφυγες και όλα τα λαϊκά προβλήματα.
Από τη σημερινή βαρβαρότητα πρέπει να φύγει από τη μέση η καπιταλιστική ιδιοκτησία, όπως τόνισε, που εμποδίζει σε όλα τα επίπεδα τη λαϊκή ευημερία. Οι εργάτες, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, είναι εκείνοι που δημιουργούν τα πάντα, οι εργάτες πρέπει και να πάρουν στα χέρια τους τα πάντα. Τη δική τους εξουσία. 
Μετά την ομιλία ακολούθησε μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα πόλεμος - προσφυγιά και μετανάστευση, ενώ κλείστηκαν τα επόμενα ραντεβού:
Στη δεύτερη προφεστιβαλική στις 8 Αυγούστου στο Βροντάδο στον Αφανή Ναύτη αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση και στις 2 Σεπτέμβρη στο κεντρικό Φεστιβάλ στο Κόκκινο Φαναράκι στο λιμάνι της Χίου.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/