Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση του μεωμένου ΦΠΑ στα νησιά - αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων πρέπει να δυναμώσει!

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ·

Εκατοντάδες εργαζόμενοι αυτοαπασχολουμενοι, μαζεύτηκαν στις συγκεντρώσεις ενάντια στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου σήμερα στη Χίο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συνταξιούχοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νεολαία.

Οι δυνάμεις του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, τα Σωματεία των εμπορουπαλληλων, της επιτροπής αγώνα αυτοαπασχολουμενων και εμπόρων, έδωσαν το στίγμα ενάντια στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, της ΕΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου, των τοπικών τους εκπροσώπων που στηρίζουν τα μνημόνια από τη μια και από την άλλη παριστάνουν τους αγωνιστές. 

Με μοίρασμα φυλλαδίων στους συγκεντρωμενους, συνθήματα και συζήτηση με τους περαστικούς τονιζαν την ανάγκη να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ ως ελάχιστο μέτρο ανακούφισης αλλά και την κατάργηση του φορομπηχτικού ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του αφορολόγητου στα 20.000 ευρώ κατ άτομο προσαυξανόμενο κατά 5.000 για κάθε παιδί, την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου κατ 45% στα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία, την απαγόρευση των πλειστηριασμών και των χαρατσιών, την ανάκτηση των απωλειών από την περίοδο της κρίσης.

Οι ταξικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν να αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Χίου, της πλειοψηφίας της ΟΕΒΕ και του επιμελητήριου Χίου. Όλοι τους αρνούνται να εντάξουν στην πάλη και ο, τι τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα όπως το Αφορολόγητο, τον ΕΝΦΙΑ κλπ, απομονωνοντας το αίτημα της έκπτωσης του ΦΠΑ από το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούν βουλευτές και εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις όλους αυτούς δηλαδή που ψηφίζουν μνημόνια ή εφαρμόζουν αντιλαϊκά μέτρα όπως την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δημοτική αρχή αύξησε τα ανταποδοτικά τέληκατά 150%, στέλνοντας μέχρι και τα ΜΑΤ να σπάσουν τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων.
Τονίστηκε χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη που ευαγγελιζεται η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα είναι ακριβώς η ανάπτυξη του κεφαλαίου με το λαό να μετράει απώλειες. μια από τις οποίες είναι και η κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. 
Οι συγκεντρωμενοι, καλούσαν σε απεγκλωβισμό των λαϊκών δυνάμεων από αυτές τις ηγεσίες, σε οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης μέσα από τα Σωματεία, τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ για τη σύγκρουση με αυτή την πολιτική που θα βαθύνει και δεν παίρνει βελτιώσεις παρά μόνο ανατροπή.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/