Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

«Όπλο των εργατών η απεργία δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» - Μαχητική καταδίκη της νέας κυβερνητικής αθλιότητας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 ·

Μήνυμα ξεκάθαρης εναντίωσης στη νέα αθλιότητα της κυβέρνησης που κατέθεσε εν κρυπτώ τροπολογία για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας έστειλε πλήθος εργαζομένων με την κινητοποίηση που πραγματοποίησε την Τρίτη το μεσημέρι στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αγώνα του ΠΑΜΕ.
Με τα συνθήματα «Όπλο των εργατών η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία» και «Εμπρός για συνδικάτα των εργατών και όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» συγκροτημένα τα μαζικά μπλοκ των συνδικάτων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου. Φθάνοντας η πορεία στην Ηρώδου Αττικού, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απάντησε στους διαδηλωτές με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ρίψεις χημικών, χωρίς ωστόσο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των συνδικάτων. (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω και δείτε φωτό και βίντεο)

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα παρά την αναδίπλωση της κυβέρνησης που απέσυρε την αντεργατική τροπολογία για να κατατεθεί σε επόμενο νομοσχέδιο! Έστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα με αφετηρία την πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. 
«Σήμερα δόθηκε μια πρώτη, μικρή απάντηση στην εργοδοσία και στους ανθρώπους της στο πολιτικό σύστημα» τονίζει το ΠΑΜΕ προσθέτοντας πως «είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα παραδώσει το δικαίωμα στην απεργία στα αφεντικά, αν θεωρούν πως με άθλιες μεθοδεύσεις θα χτυπήσουν τους εργατικούς αγώνες, ξεγελώντας τα σωματεία και τους εργαζόμενους». Καλεί τους εργαζόμενους με αισιοδοξία, πίστη στο δίκιο τους και μαχητικότητα να δώσουν αποφασιστική απάντηση με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Κινητοποιήσεις έγιναν ακόμα σε Θεσσαλονίκη, βορειοδυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη κ.α.

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/