Συζήτηση για το Bullying στα Σχολεία



Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία και συγκεντρώσεις σήμερα για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 ·

Περισσότερα εδώ
Πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία πραγματοποιείται σήμερα από την Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, για την υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
«Με τον αγώνα μας στέλνουμε μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε μέχρι να βγούμε νικητές» είναι το κεντρικό απεργιακό σύνθημα, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται από τις 11 το πρωί στην Αθήνα, στην πλατεία Κάνιγγος, στη Θεσσαλονίκη στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους, καθώς και σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα

Οι οικοδόμοι του Λεκανοπεδίου, ανταποκρινόμενοι στο απεργιακό κάλεσμα της Ομοσπονδίας, του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και των κατά τόπους παραρτημάτων, έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων με τα πανό τους η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Επιτροπή Εργαζομένων στο εργοτάξιο ανακαίνισης «Αστέρα» Βουλιαγμένης, οι εργαζόμενοι στοεργοτάξιο ανάπλασης του Φαλήρου, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, που με απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στις ανασκαφές, στην αναστήλωση και συντήρηση μνημείων κ.ά.
Συμμετοχή στην απεργία έχουν αποφασίσει, επίσης, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας. Στην κινητοποίηση παρευρίσκονται ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Γιώργος Πέρρος εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο οποίος αφού χαιρέτισε την καθολική συμμετοχή των οικοδόμων στην απεργία, στη συνέχεια μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η πανελλαδική μας απεργία είναι η απόφασή μας να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, τα άθλια μεροκάματα, το κλέψιμο της Ασφάλισης, τη χειροτέρευση των όρων δουλειάς και ασφάλειας, για την προστασία της υγείας μας. Είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και τα παραμύθια της, που έχει εξοπλίσει τη μεγαλοεργοδοσία με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους, που αρνείται να πάρει μέτρα για την προστασία των ανέργων, για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες». (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία).
Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της εργοδοτικής οργάνωσης του κλάδου στην οδό Πινδάρου. Εκεί οι οικοδόμοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αφού απαίτησαν την απομάκρυνσή τους -όπως και έγινε- αντιπροσωπεία τους μπήκε στο κτίριο και συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργοδοτών.   Ενημερώνοντας για τα αποτελέσματα της συνάντησης ο Γιάννης Τασιούλας τόνισε ότι παρουσίασαν στους εργοδότες το σχέδιο για την υπογραφή της ΣΣΕ και ότι συμφωνήθηκε να γίνει τις επόμενες ημέρες νέα συνάντηση. Συνεχίζουμε, πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, καθημερινά στους τόπους δουλειάς τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ, επεσήμανε ο Γιάννης Τασιούλας.
Στη συνέχεια με πορεία οι οικοδόμοι έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση προκειμένου να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις και λύση για το θέμα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Ωστόσο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας απουσίαζε γεγονός που κατήγγειλαν οι οικοδόμοι. Τους πείραξε που είχαμε 100% συμμετοχή στη σημερινή απεργία αλλά και η αγωνιστική αντίδραση του κλάδου όταν επιχειρήθηκε να ξηλώσουν το δικαίωμα στην απεργία, σημείωσε ο Γιάννης Τασιούλας. Και συνέχισε τονίζοντας ότι αρνήθηκαν να μας συναντήσουν και να απαντήσουν σε χιλιάδες οικοδόμους για δεσμεύσεις που οι ίδιοι στο Υπουργείο έχουν αναλάβει για το θέμα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων». Και ο Γιάννης Τασιούλας κατέληξε, καλώντας τους οικοδόμους σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ την Τρίτη 20 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Κατασκευών, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανοικοδομικής πανελλαδικής απεργίας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι μισθωτοί μηχανικοί.
Από το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας σε όλα τα εργοτάξια του Μετρό που κυριολεκτικά νέκρωσαν, καθώς και σε άλλα μεγάλα εργοτάξια (ξενοδοχεία κλπ.).
Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισε ο Δημήτρης Τσιτίνης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και μίλησε ο Θανάσης Κουτσουράς, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα, κορυφώθηκαν σήμερα οι πολύμορφες δραστηριότητες που οργάνωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων, με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην Περιφέρεια Ηπείρου όπου παραδόθηκε το ψήφισμα της απεργιακής κινητοποίησης.  Νέκρωσαν τα γιαπιά και τα εργοτάξια της περιοχής με τους οικοδόμους να επιβεβαιώνουν τη συμφωνία τους με τον προσανατολισμό της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου, συμμετέχοντας στην απεργία.
Στην συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο πρώην πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και νυν μέλος του ΔΣ Συνταξιούχων, Βασίλης Σιούτης καθώς και η Χριστίνα Τουλκιαρίδου εκ μέρους του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εργαζόμενη στην πρώην Καρυπίδης.
Στην κεντρική ομιλία ο Βασίλης Ντακαλέτσης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η συμμετοχή των Οικοδόμων σήμερα γεννάει ελπίδες για το σύνολο της εργατικής τάξης της περιοχής. Είναι σημαντικό βήμα για την οργάνωση ακόμα παραπέρα της πάλης, για διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει εμάς και των οικογενειών μας. 
Σημαντικό κομμάτι της ομιλίας, πέρα από τα κλαδικά ζητήματα αφιερώθηκε στο ενδεχόμενο πολέμου και τη στάση των εργατών, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας, που είναι στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Τονίστηκε ότι οι Έλληνες και οι Αλβανοί εργάτες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Δεν θα χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 20 Μάρτη στο Συλλαλητήριο που θα γίνει στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο. 

Στη Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λάρισας στην πλατεία Γαργαλιάνου (Εργ. Κέντρου). Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Βαλώζος, πρόεδρος του Συνδικάτου.

Στην Πτολεμαϊδα

Στα πλαίσια της σημερινής απεργίας το Συνδικάτο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνηςπραγματοποίησε το πρωί περιφρούρηση στην κατασκευή της Μονάδας V στον  ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

Social Share

Εκδηλωση φωτησ αγγουλες

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/