Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία για όλους


Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση - Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Όλες οι εξελίξεις

Λαϊκή Συσπείρωση: Δήλωση των Δημάρχων και Περιφερειακών Συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα στελέχη της τοπικής διοίκησης που περιδιαβαίνουν τα σαλόνια της αμερικάνικης πρεσβείας και του ΝΑΤΟ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 ·


Κάτω από την μπαγκέτα του Αμερικάνου πρέσβη, σειρά από στελέχη της ΝΔ στο χώρο της τοπικής διοίκησης (όπως και ο ίδιος  αποκαλύπτει) φαίνεται να έχουν  αναλάβει  ενεργό ρόλο στην προώθηση των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών στην χώρα και την περιοχή.
Οι  Περιφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης  Εβρου και ο δήμαρχος Χανίων, κάτω από το συντονισμό της αμερικάνικης πρεσβείας -με την παρουσία του πρόεδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος- επισκέφτηκαν το ΝΑΤΟ για να ενημερωθούν, όπως ανακοίνωσαν, για το “θεάρεστο” έργο του! Οι “αυτοδιοικητικοί” της ΝΔ ζήλεψαν το ρόλο της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που έχει αναλάβει  σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στην περιοχή και έτρεξαν με την παρουσία  τους  να συνεισφέρουν στο ξέπλυμα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Μια δουλειά άλλωστε που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ξέρει καλά και την διεκπεραιώνει από παλιά.
Αλήθεια, θέλουν να ξεχάσει ο λαός μας το ρόλο του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στην διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων, την  συνδρομή της Βάσης της Σούδας στο συνεχιζόμενο μακελειό στην  Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου; Και αν όλα αυτά δεν τα ένοιωσαν ποτέ τους ως πρόβλημα, δεν αντιλαμβάνονται άραγε τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου που παίζουν ΝΑΤΟ- ΗΠΑ – ΕΕ μπροστά στις νέες, θρασύτατες,  διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας σε κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, στην  ΑΟΖ της Κύπρου;
Κυβέρνηση και πολιτικό προσωπικό των αστικών κομμάτων, σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, ( ειδικά σε περιοχές και πόλεις  που  υλοποιούνται ήδη σχεδιασμοί των Αμερικανών) τρέχουν ασθμαίνοντας να σηκώσουν την ματωμένη σημαία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. 
Προωθούν τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου στην περιοχή, το μερτικό τους στην μοιρασιά αγορών, δρόμων ενέργειας και πρώτων υλών, στο πλιάτσικο των λαών της περιοχής. Σχεδιασμοί και ανταγωνισμοί που φέρνουν σε πρώτο πλάνο την αμφισβήτηση των συνόρων στην περιοχή, την αξιοποίηση αλυτρωτισμών, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Τα στελέχη της τοπικής διοίκησης που σουλατσάρουν στα σαλόνια της αμερικάνικης πρεσβείας και του ΝΑΤΟ καμιά σχέση δεν μπορεί να έχουν με τις αγωνίες και τους καημούς του λαού μας .
 Δεν είναι τυχαίο που στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και της πολυδιαφημιζόμενης «ανάπτυξης», Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων τον Αμερικανό πρέσβη που περιοδεύει ανά την Ελλάδα, προωθώντας  τους σχεδιασμούς για την παραχώρηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων (Αλεξανδρούπολη, Κ. Μακεδονία, Κρήτη, Δυτική Ελλάδα, κ.α.) σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και την ίδια στιγμή συζητάνε ανοιχτά και «πετάνε τη σκούφια τους» για την επέκταση και αναβάθμιση όλου του πλέγματος βάσεων και στρατηγείων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ  στη χώρα μας, αλλά και για τη δημιουργία νέων (Αλεξανδρούπολη), με ενεργότερο ρόλο στο μακέλεμα των λαών της περιοχής.
Η περιβόητη «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που τα βγάζει δύσκολα πέρα, που ζει τον εφιάλτη της ανεργίας, της ημιαπασχόλησης, της ανασφάλιστης εργασίας, που αναγκάζεται να πληρώνει αδρά για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, όπως για παράδειγμα στην υγεία, την πρόνοια κ.α.
Το αστικό παραμύθι της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών, το έχει πληρώσει πολύ ακριβά ο λαός μας. Οι μνήμες τις Μικρασιατικής καταστροφής είναι ακόμη ζωντανές  στους κάτοικους των περιοχών τους.
Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, καλούμε το λαό να αξιοποιήσει την πείρα του, παλιότερη και πρόσφατη και να βγάλει συμπεράσματα. Να καταδικάσει στην πράξη τις κατάπτυστες φιέστες των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως «αθώα περιστερά» το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, να εξωραΐσουν την αντιδραστική κι επικίνδυνη για τους λαούς πολιτική και το ρόλο τους.
Να μην ενστερνισθεί  στο παραμύθι της «ενότητας και της ομοψυχίας» κάτω από τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους». Θέλουν το λαό με σκυμμένο το κεφάλι να δέχεται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όταν αυτά δεν  θα επαρκούν, να γίνεται αδιαμαρτύρητα κρέας στις πολεμικές τους μηχανές.
Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και σε επαγρύπνηση. Τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας. Είναι ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Να ενταθεί η πάλη για καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν, για να κλείσουν όλες οι βάσεις και τα στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας. Για αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας νοικοκύρη κι αφέντη στον τόπο του.

Οι Δήμαρχοι:
Ικαρίας: Στέλιος Σταμούλος
Καισαριανής: Ηλίας Σταμέλος 
Πατρέων: Κώστας Πελετίδης
Πετρούπολης: Βαγγέλης Σίμος
Χαϊδαρίου: Μιχάλης Σελέκος 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Κεντρικής Μακεδονίας
Ρέβας Βασίλειος
Ρακιτζή Τιμοθέα
Ιγνατιάδης Θεόδωρος
Θεσσαλίας
Τσιαπλές Αναστάσιος
Βορείου Αιγαίου
Ευστράτιος Κόρακας .
Δράκος Αντώνης
Λομβάρδας Βαγγέλης
Κρήτης
Στέλιος Ορφανός
Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης
Τρέλλης Χρήστος

Social Share

Αποκαλυψεις για τα Τέμπη

PODCAST ΚΝΕ



επικινδυνη συμφωνια ελλαδας -ηπα









Για τις συμφωνίες σχετικά με την ΑΟΖ



τοποθετησεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό



να ποιοι ειναι οι εργατοπατερες!

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τη συνδικαλιστική μαφία! Το σύνθημα "σωματεία εργατών, όχι των εργοδοτών" να ακουστεί σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς!
 
*/